Як швидко знайти потрібний журнал у WoS?

542
Время чтения: 2 минуты

Зміст

Web of Science Core Collection привертає увагу вчених із усього світу. Саме такі журнали мають попит і вважаються якісним джерелом інформації. Алгоритм, як знайти журнал цієї категорії, досить простий і зрозумілий. Головна особливість – переконатися в оригінальності першоджерела.

 

Інструкція пошуку журналу

 

Алгоритм дій складається з таких кроків:

  1. Відкрийте Master Journal List.
  2. Ознайомтеся на сторінці зі списками всіх баз даних, що входять до WoS, виберіть потрібний варіант. У WoS Core Collection входять лише чотири верхні позиції.
  3. Імпакт-фактор обчислюється тільки для двох із чотирьох позицій, а саме: SCIE та SSCI. На цей аспект слід звернути особливу увагу.
  4. З оновленого списку Search Type на сторінці виберіть потрібний параметр пошуку, наприклад Full Journal Title (повна назва журналу).
  5. Вкажіть необхідну інформацію у пункті Search our Master Journal List. Натисніть опцію Search.
  6. При необхідності пошуку журналу в конкретній базі WoS можна вибрати її зі списку в пункті Database і підтвердити дію натисканням кнопки Search.
  7. Висвітлюється список знайдених журналів. Для ознайомлення зі списком баз, до яких входить журнал, потрібно натиснути опцію Covarage. Це дасть розуміння, чи входить журнал до шуканої категорії та підгрупи.

На фінальному етапі важливо виявити особливу увагу та пильність. Web of Science Core Collection входить лише мала частина журналів, що рецензуються WoS.

За наявності сумнівів, до якої саме бази належить конкретний журнал, можна скористатися окремою вкладкою Scope Notes для уточнення та звіряння списку дисциплін.

Чотири бази WoS CC

 

Основи Web of Science Core Collection класифікуються, спираючись на базові вектори журналу. Усього їх чотири:

  • SCIE – група природничих, точних наук;
  • SSCI – сегмент суспільних наук;
  • AHCI – група гуманітарних наук;
  • ESCI – нова категорія, що охоплює кілька дисциплін, що має назву «база-інкубатор».

 

Кожна з цих баз включає журнали, що належать до регіональної та міжнародної групи, оцінюються за допомогою спеціальної регульованої процедури за критеріями, що використовуються понад півсотні років. Citation impact – одне з визначальних категорій цитування, що відображає показник впливу конкретного журналу.

 

Кастинг журналів для WoS ґрунтується на огляді та аналізі цілого ряду факторів якісної чи кількісної категорії. Рішення вибудовується на показниках цитування, складу авторів та редакторів міжнародного рівня, змістовному наповненні журналу та корисності дослідницького контенту, ключових стандартах публікації. Позитивні та негативні характеристики журналу, класифікація у певну групу здійснюється виключно на аналізі цих критеріїв у сукупності. Не допускається оцінка та зарахування до категорії, орієнтуючись лише на один фактор.

Оцінка журналу спочатку ґрунтується на такому параметрі як timeliness. Це своєчасність публікацій та відповідність фактичного випуску журналів із заявленою тимчасовою періодичністю.

Відбір видань для ESCI

 

Нова перспективна група журналів ESCI привертає особливу увагу в контексті WoS Core Collection і все більше фокусує на собі увагу. Оціночні параметри щодо журналів, які претендують на індексованість до цієї групи, зводяться до таких пунктів:

  • рецензування як індикатор оцінки експертів;
  • запит на інтеграцію у платформу чи рекомендації;
  • аспекти етики у практичній діяльності;
  • бібліографічні відомості англійською мовою.

 

Несвоєчасна публікація за формальними ознаками перестала бути обов’язковим критерієм, але вона враховується. Непридатні для індексації журнали, які розміщували матеріал протягом тривалого часового інтервалу. Такі критерії відбору забезпечують якість.

 

Тенденції показують, що саме ця група сфокусує основну увагу при пошуку журналів Web of Science Core Collection поряд з іншими пунктами. Алгоритм дій у Master Journal List аналогічний описаному вище, але третьому пункті вибирається група ESCI.

ESCI охоплює журнали, імпакт-фактор яких не публікується. Це важливо враховувати під час пошуку.

Компанія «Аспірантура» пропонує професійну допомогу у підготовці публікацій на замовлення, пошуку матеріалів, підборі журналів, у тому числі Web of Science Core Collection. Ми надаємо гарантію конфіденційності, забезпечуємо повний супровід до підсумкового результату та готові включитися на будь-якому етапі діяльності, у тому числі розпочати процес «з нуля».

Залишились питання?

    Поле позначене як * - обов'язкове для заповнення.

    Залиште ваш відгук

    72 + 2 =