Додавання відсутніх у профілі статей у Scopus

480
Время чтения: 2 минуты

Зміст

Наукометричною базою Scopus забезпечується однозначна система ідентифікації автора. Цьому сприяє точність та своєчасність внесення інформації. Профіль можна коригувати та доповнювати, у тому числі шляхом додавання відсутніх документів. Нижче наведено покрокову інструкцію, як це зробити.

 

Додавання відсутнього документа в Scopus

 

Щоб запросити додавання недостатнього документа в Scopus, слід дотримуватися такої інструкції:

  1. Увійти на офіційний сайт Скопус на scopus.com.
  2. У вкладці “Допомога” у верхній правій частині панелі вибрати опцію “Зв’язок з нами”. Це третій пункт по рахунку зверху.
  3. На сторінці, що відкрилася, знайти розділ із запитаннями, що часто ставляться (він розташований посередині) і вибрати другий пункт під назвою «Як запросити додавання відсутнього документа».
  4. На сторінці, що відкриється, висвітиться порядок дій. Потрібно натиснути на перший пункт – відкрити посилання на веб-форму.
  5. Заповнить форму, а саме пункт «Причина звернення». Вказати як причину пункт «Додати відсутній документ».
  6. Нижче у графі «Тема» ввести фразу англійською Please, index the paper.
  7. Ввести назву наукової статті у графі з назвою документа.
  8. Ввести DOI статті (скопіювати 16-ти цифру). Вибрати тип документа – стаття.
  9. Ввести ISNN у додаткову інформацію.
  10. Ввести дату публікації у графі “Дата публікації онлайн”. Введіть кількість сторінок статті у форматі x pages у пункт «Обсяг». У графі “Номер випуску” вказати номер журналу. У графі “Номер сторінки” вказати номер сторінки, з якої починається стаття.
  11. У графі “Ваш запит” потрібно ввести Please index the paper titled “Назва статті англійською мовою” (DOI: doi.org/ВашDOI), published in “Назва журналу англійською мовою” (ISSN) Vol. n, No. m (yy) (20xx).
  12. Завантажити pdf-файли статті з архіву журналу. Для цього потрібно в «Прикріплення» натиснути «Виберіть файл» та додати PDF-файл статті.
  13. Заповнити розділ із контактними даними. Вказати ім’я, прізвище, адресу електронної пошти.
  14. Натиснути опцію «Продовжити» та уважно звірити правильність усіх введених даних. Підтвердити надсилання.

 

З цього моменту вважається, що заявку подано. Потрібно дочекатися зворотного зв’язку на електронну пошту. Для цього може знадобитись кілька днів. Запит потрібно робити, якщо автор вірний у публікації в виданні, що індексується, але не знаходить з пошуку власну статтю.

Розділ «Контактні дані» заповнюється лише англійською мовою.

Перевірка та коригування профілю

 

Для перевірки списку наявних публікацій у профілі, що коректується, достатньо зайти на офіційну сторінку і скористатися опцією «Пошук відсутніх документів». Якщо виявлено «чужу» публікацію, наприклад, іншого автора-однофамільця, достатньо зняти відповідну галочку навпроти публікації.

 

Пошук здійснюється за назвою публікації, ISRN, DOI та іншими вихідними параметрами. Іноді для підтвердження даних Scopus може запитати скан копії титульних сторінок статей, перш ніж додати відповідний документ на сторінку. Зазвичай, на процедуру витрачається до 5 днів. Відповідати на листи, що надійшли від Scopus, не потрібно. Передбачено форму зворотного зв’язку.

 

У цих та багатьох інших тонкощах, пов’язаних з реєстрацією, коригуванням профілю в Scopus, додаванням відсутніх документів допоможе розібратися компанія «Аспірантура». Ми багато років представлені на інформаційному ринку послуг та зарекомендували себе надійними партнерами вчених, претендентів, аспірантів у професійній діяльності. У нас можна замовити статтю Scopus, редактуру та аналіз статті.

Залишились питання?

    Поле позначене як * - обов'язкове для заповнення.

    Залиште ваш відгук

    50 + 2 =