Видавництво Elsevier

287
Время чтения: 3 минуты

Зміст

Офіційний сайт Elsevier представляє до уваги вчених всього світу величезну кількість наукових статей, які розміщуються в журналах однойменного видавничого дому. Опубліковані матеріали містять інформацію з різних напрямів, серед яких електрохімія, економічна політика, електронна обробка металів, етична думка і не тільки. Видавництво Elsevier є одним із найбільших видавництв світу. Сервіс користується величезною популярністю і відомий у 180 країнах земної кулі. Щороку на сайт завантажується близько 240 мільйонів публікацій, які мають практичну та теоретичну цінність для світової спільноти.

 

У чому унікальність видавництва Elsevier?

 

Історія Elsevier почалася понад 150 років, зараз філії цього видавничого дому знаходяться в багатьох країнах світу, серед яких Бразилія, Німеччина, США, Франція, Туреччина та інші. Отримати доступ до сайту можуть бібліотеки, вищі навчальні заклади, лабораторії та дослідницькі центри з будь-якої точки світу. У володінні компанії знаходиться наукометрична база Scopus. Про неї, напевно, чув кожен вчений нашої країни.

 

Elsevier – це:

  • публікації з фізики та інженерних наук, що охоплюють низку дисциплін від теоретичних до прикладних;
  • журнали та книги з соціальних та гуманітарних наук, які висвітлюють історичний контекст, поточні розробки, теорії, додатки, тенденції та багато іншого;
  • колекції матеріалів у галузі медичних наук, які, тримають читачів у курсі останніх медичних розробок, стимулюють дослідження та покращують догляд за пацієнтами.

Незважаючи на те, що видавництво постійно критикується за високі розцінки, воно продовжує успішно функціонувати і розвиватися. Це свідчить про його високу цінність у наукових колах.

Як була створена та розвивалася компанія Elsevier?

 

Компанія Elsevier сягає корінням у далекий 1880 рік, в якому вона була заснована і названа на честь старовинного видавничого будинку родини Ельзевірів, який за 2 століття до цього припинив свою діяльність. Наприкінці 20 століття видавництво активно скуповувало велику кількість некомерційних журналів та академічні організації, що їх видавали. Це і стало трампліном для її стрімкого розвитку. Пізніше Elsevier, підвищуючи якість публікацій та вдосконалюючи роботу, вдалося підвищити вартість цих видань у рази. Існуючі передплатники при цьому не тільки не розгубилися, а й збільшились у кількості. При цьому компанія залишилася вірною своїм основним цінностям. Будь то публікація енциклопедії або допомога вченим у прийнятті важливих рішень, мета Elsevier – відігравати невід’ємну роль у розвитку знань.

 

Історія Elsevier відбиває серію спільних зусиль з розвитку науки та охорони здоров’я. Ця видавнича співпраця з групою наукових провидців – від Жюля Верна до Стівена У. Хокінга – заклала основу наукових та медичних публікацій. Через роки роботи з традиційної фірми, яка виробляла статичний текст та зображення, видавництво Elsevier трансформувалося у бізнес, який активно використовує технології, щоб допомогти фахівцям у різних галузях знань.

 

У 1999 році Elsevier створив майданчик ScienceDirect, на базі якого в 2004 році з’явилася база Scopus. Кожен науковий журнал у базі – видання, яке дуже скрупульозно підходить до вибору матеріалів для розміщення. Статті мають бути унікальні, мати практичну та теоретичну цінність, особлива увага приділяється також оформленню. Стаття може перебувати на рецензуванні дуже довго, часом вчені очікують на публікацію по 7-8 місяців.

 

Особливості роботи із сервісом

 

Сучасні дослідження вимагають середовища, в якому можна було б обмінюватися ідеями, вивчати їх та застосовувати. Як ще вченому заявити про себе та досягти успіхів, якщо про нього не знатимуть і його праці залишаться доступними лише для обмеженого кола осіб? Та й самому автору було б зручно мати можливість збирати документи, набори даних та інші дослідні артефакти в особистій бібліотеці, де буде можливість отримати до них доступ сьогодні та через 10 років, навіть якщо місце роботи буде змінено, або на якийсь проміжок часу доведеться зробити паузу у кар’єрі.

 

Платформи Elsevier дозволяють знаходити та аналізувати дані більш ніж 5000 видавців через Scopus; дають доступ до електронних книг та журнальних статей, опублікованих Elsevier; і дозволяють керувати своєю дослідницькою бібліотекою на Mendeley. Будь-яка потрібна публікація може бути знайдена лише за кілька кліків, що, безперечно, є надзвичайно зручним.

 

Щоб розмістити власну статтю в наукометричній базі, що належить цьому видавництву, доведеться чимало попрацювати. На підготовку якісної статті для Скопус зазвичай потрібно 3-5 місяців кропіткої роботи. Мало того, що необхідно вигадати тему, яка буде актуальна для різних країн світу, підібрати актуальну літературу англійською, так ще й написати роботу з унікальністю не менше 95%. Вся подана інформація має бути оформлена відповідним чином, перекладена на академічну англійську і не тільки.

 

Якщо самостійно займатися цим ніколи, то написання статті для Скопус варто довірити фахівцям компанії «Аспірантура». Ми маємо величезний досвід підготовки статей різних спеціальностей, у нас можна замовити статтю Scopus для самостійної публікації. Ми із задоволенням допоможемо досягти всіх поставлених цілей.

 

Усі журнали видавництва Elsevier індексуються Скопус?

  • Ні, в базі є інші журнали.

 

Скільки коштує публікація в Скопусі?

  • Вартість публікації в журналі, що індексується наукометричною базою Скопус, становить близько 1000 доларів. Ціни варіюються в залежності від спеціальності, обраної теми дослідження, індивідуальних вимог журналу та кількості співавторів.

 

Чи дорога передплата на Elsevier?

  • Так, вартість підписки на сервіс постійно піддається критиці. Але видавництво часто пропонує різні знижки. Ціна залежить від сфери знань та умов передплати.

Залишились питання?

    Поле позначене як * - обов'язкове для заповнення.

    Залиште ваш відгук

    73 + 7 =